BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI

e8b6f969-0b7d-4a5d-8898-831794281f69.jpg
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen özel bir etkinlikle başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleri ve Türkiye’nin dört bir yanından 1.500 fotoğrafçının katılımıyla gerçekleşen FOTOMARATON, festival coşkusunu Taksim Meydanı’na taşıdı. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 12 Haziran’a kadar 4 bin 953 sanatçıyı 1.500’ü aşkın etkinlikte İstanbullularla buluşturacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, Türkiye’nin dört bir yanından 1.500 fotoğrafçının katıldığı FOTOMARATON etkinliği ile Atatürk Kültür Merkezi önünde başladı. Beyoğlu Kültür Yolu’nu fotoğraflamak amacıyla Atatürk Kültür Merkezi önünde buluşan binlerce fotoğrafçının Taksim Meydanı’nı renkli görüntülerle canlandırdığı etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleşti.

Fotoğraf Organizasyonları Derneğinin hayata geçirdiği 6 saatlik FOTOMARATON, İstiklal Caddesi’nde coşku dolu bir kortejle başladı. Atatürk Kültür Merkezi, Şişhane ve Galataport noktalarında belirlenen 3 farklı temayla amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarına açık olarak düzenlenen etkinlik kapsamında heyecan verici bir yarışma da düzenlendi. Her tema için seçtikleri birer fotoğrafı FOTOMARATON sonunda Galataport’a teslim eden fotoğrafçılardan dereceye giren ilk üç yarışmacıya telefon ve kulaklık hediye edildi.

Fotomaraton Turizme Katkı Sağlayacak

Fotomaraton, katılımcıların önceden belirlenen süre dahilinde ve başlangıç noktalarında açıklanan temalar çerçevesinde bir dizi fotoğraf çektikleri, rekabetçi ve keyifli bir etkinlik olma özelliği taşıyor.

Fotoğrafçılar, fotomaratonlara sadece dijital fotoğraf makineleri, akıllı telefonlar ve tabletler ile katılabiliyor. Katılımcıların fotomaraton sırasında yakaladıkları karelere Photoshop gibi fotoğraf düzenleme programları ile müdahalede bulunmalarına izin verilmiyor.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen FOTOMARATON, İstanbul’un kültürel mirasına fotoğraf sanatıyla dikkat çekerek bölge turizmine önemli bir katkı sağlayacak.

12 Haziran’a Kadar 1.500’den Fazla Etkinlik

İstanbul’un kültür ve sanat yaşamını dünya sahnesine taşıyan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 12 Haziran’a kadar sürecek 1.500’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında kurulan 3 açık hava sahnesi, 15 sokak sahnesi ve 4 cadde etkinliği festival coşkusunu kentin dört bir yanına taşıyacak. Alanında duayen yerli ve yabancı 4 bin 953 sanatçının katılacağı 40 mekân ve 62 salonda, 53 kültür-sanat kurumu paydaşı ile düzenlenecek etkinlikler, 7’den 70’e herkesi sanatın birleştirici gücü altında İstanbul’da bir araya getirecek.

Atatürk Kültür Merkezi’nden Galataport’a uzanan 4,1 kilometrelik Beyoğlu Kültür Yolu rotası üzerinde gerçekleştirilecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin mekânları ise şunlar olacak:

Atatürk Kültür Merkezi, Akbank Sanat, Akademi Beyoğlu, Hope Alkazar, İstanbul Sinema Müzesi, Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi, Grand Pera Emek Sahnesi, Grand Pera Cercle d’Orient, Fransız Kültür Merkezi, Galata Kulesi, Galata Mevlevihanesi, Galataport, Garibaldi Sahnesi, Koç Üniversitesi Anamed, İstanbul Modern, Pera Müzesi, Salt Galata, Salt Beyoğlu, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Tophane-i Amirane, Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi, Tomtom Kırmızı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi, Tarihi Taksim Maksim Sahnesi, Taksim Camii Kültür Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi, Burhan Doğançay Müzesi, İtalyan Kültür Merkezi ve Saint Benoit Fransız Lisesi.

Dünya Starları İstanbullularla Buluşacak

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında konserlerden sergilere, çocuk atölyelerinden söyleşilere, tiyatro ve opera temsillerinden film gösterimleri ve açık hava konserlerine kadar çok sayıda etkinlik İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin açılış konserini, Rebetiko müziğinin dünyadaki en önemli temsilcileri arasında yer alan Yunan sanatçı Glykeria Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bestelenen ve dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde yapan Sinan Operası, festival kapsamında yeniden AKM sahnesinde seyircilerle buluşacak.

Doğu Avrupa'nın geleneksel Çingene şarkılarını dünyaya sevdiren Barcelona Gipsy Balkan Orchestra ve caz, Hint müziği ve elektronik müziği ustalıkla harmanlayan Tunuslu ud üstadı Dhaffer Youssef de en güzel şarkılarını Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde İstanbullular için seslendirecek.

Festival kapsamında Macaristan'ın önde gelen ve birçok ödüle sahip piyanisti János Balázs, dünyaca ünlü Macar besteci Liszt'in İstanbul'u ziyaretinin 175. yılında unutulmayacak bir konserle Türkiye'de ilk kez müzikseverlerle buluşacak.

Sokaklar ve Meydanlar Sahneye Dönüşecek

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali boyunca, sokaklar ve meydanlarda kurulan sahneler festival havasını kentin dört bir yanına taşıyacak. 12 Haziran’a kadar Galata Kulesi, Talimhane, Narmanlı Han, İstiklal, Fransız Sokağı, Tomtom Sokak, Odakule, Tünel, Karaköy Vapur İskelesi ve daha pek çok noktada gerçekleştirilen renkli etkinliklerde müziğin ritmi İstanbul’da yükselecek. Şişhane Meydanı Açık Sahne’de ise Sakiler, İncesaz, Melek Mosso, Ceylan Ertem, Jabber, Deeprise, Sattas, Metin Özülkü, Yeni Türkü, Gripin, Marsis & Şiar ve Karsu festival heyecanını paylaşacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nde festival için özel olarak kurulan Türk Telekom Açıkhava Sahnesi gün boyu süren ücretsiz konserlere ev sahipliği yapacak. Ülkemizin sevilen ses ve grupları Mazhar Alanson, Can Bonomo, Yedinci Ev, Elif Buse Doğan, Fatma Turgut ve daha pek çok isim, Türk Telekom Açıkhava Sahnesi’nde unutulmaz performanslara imza atacak. 

Tarihi 1848’e ulaşan Tophane Saat Kulesi’nin merkezinde yer aldığı, Galataport İstanbul Saat Kulesi Meydanı’nda kurulacak dev sahne eşliğinde müzikseverlere ücretsiz olarak sunulacak konser serisinde İrem Derici, Oğuzhan Koç, Gökhan Türkmen, Murat Dalkılıç, Rafet El Roman, Simge Sağın ve Murat Boz sevenleriyle buluşacak.

Geleneksel Sanatlardan Dijitale Sergi Programları  

Ülkemizden yetişen ve çalışmalarıyla dünya çapında ün kazanan birbirinden değerli sanatçılar festival boyunca özel sergilerle Beyoğlu’nda sanatseverlerin buluşacak. Çalışmaları uluslararası sanat çevreleri tarafından ilgiyle takip edilen Refik Anadol’un Hz. Mevlana’dan esinlenerek hazırladığı yeni sergisi “Rumi Dreams” AKM Tiyatro Fuaye’de gezilebilecek. Ressam ve akademisyen Hüsamettin Koçan’ın yaşamının izlerini süren sergisi “Ayağımdaki Diken”, AKM Galeri’de sanatçının en başarılı eserlerini İstanbullularla buluşturacak. Türkiye’nin ilk kadın seramik sanatçısı Fürayya Koral’ın TBMM Koleksiyonu’nda yer alan eserleri, festival boyunca Galataport’ta gezilebilecek.

(28.05.2022)

  • e8b6f969-0b7d-4a5d-8898-831794281f69.jpg
  • 5778c188-20eb-499a-8880-176929208268.jpg
  • b3044c5e-7048-4539-9da5-c227f8d7a51d.jpg
  • 2907708c-1fe7-4982-95b2-afdb9f4eb902.jpg
  • 2b7c8163-c0b3-4905-afff-1adc88aae102.jpg