BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


CNR KİTAP FUARI OKURLARLA BULUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Bu önemli bir başarıdır ama yeterli değildir. Türkiye’nin yayıncılıkta en azından dünyada ilk 5’te olması bir hedef olarak ortaya konulmalıdır ve bunun için hep beraber gayret sarf etmeliyiz.”

Bakan Kurtulmuş: “Bakanlık ve hükumet olarak yayıncılarımızın yanındayız. Sektörü el birliği ile daha ileriye götüreceğiz.”


Bakan Kurtulmuş:  “Türkiye’nin ulusal güvenliği bu coğrafyadaki bütün toplulukların daha fazla birleşmesinden, kardeşliğinden geçiyor. Ancak, bazı ülkeler için kendi milli çıkarları bu coğrafyanın daha fazla bölünmesinden, parçalanmasından, dağılmasından geçiyor. Onun için dün bazı unsurlara destek verdikleri gibi bugün de başka unsurlara destek veriyorlar. Bu etkinlikler bölge haklarını kaynaştıracak en önemli etkinliklerdir.”

Türkiye’nin yayıncılıkta dünyanın 11’inci sektörü haline geldiğini hatırlatan Bakan Kurtulmuş, “Bu önemli bir başarıdır ama yeterli değildir. Türkiye’nin yayıncılıkta en azından dünyada ilk 5’te olması bir hedef olarak ortaya konulmalıdır ve bunun için hep beraber gayret sarf etmeliyiz.” dedi.

CNR 5. Uluslararası Kitap Fuarı İstanbul Yeşilköy CNR EXPO’da kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışında konuşan Bakan Kurtulmuş, uluslararası yayıncılarla bir araya gelerek, Türkiye’nin yayın dünyasını tanıttıklarını ve yine bu amaçla kitapların görücüye çıkarıldığını söyledi.

Türkiye’de çok kitap basılmıyor ve okunmuyor diye bir eleştiri olduğunu söyleyen Bakan Kurtulmuş, Tükiye’de geçtiğimiz yıl yaklaşık 66 bin telif eseriyle ülkemizin bu alanda dünyada 10’uncu ülke olduğunu ve bunun daha da ileriye götürülmesi gerektiğini dile getirdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Türkiye’nin yayıncılık hayatının daha başarılı hale gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Bakan Kurtulmuş, yaklaşık 66 ülkede 60 farklı dilde Türkiye’nin önemli eserlerinin çevirisinin yapıldığı Bakanlığın TEDA projesi ile Türk yazarlarının ortaya koyduğu eserlerin dünyanın birçok yerinde tanınmasına olanak sağladıklarını söyledi. Çeviri atölyeleriyle çok sayıda çevirinin yapılmasını sağlayarak, bu alanda çevirmenlerin yetişmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Bakan Kurtulmuş, Bakanlığın GENÇDES projesi ile çok sayıda gencin yayıncılık dünyasıyla buluşmasını sağladıklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Uluslararası kitap fuarlarının tamamına yakınında, Bakanlık olarak, Türkiye’nin var olmasını sağlıyor ve eserlerimizin bu fuarlarda tanıtılması için gayret sarf ediyoruz.” dedi.

Sektörümüzün Yanındayız

Bakanlık ve hükumet olarak yayıncıların yanında olduklarını ifade eden Bakan Kurtulmuş, sektörü el birliğiyle daha ileriye götüreceklerini söyledi.

Türkiye’nin gelişmesi söylemlerinde sadece ekonomik ve altyapı gelişmelerini kastetmediklerini dile getiren Bakan Kurtulmuş, kültür, sanat ve yayın dünyasında da ciddi bir gelişme göstermek üzere önümüzdeki dönemde gerekli adımları atacaklarını, ancak bunun için özel sektöründe yatırımlar yaparak ve sponsorluklarla zengin kültürel yapımızı kuvvetlendirilmesi gerektiğini ve bunun öncelikleri olduğunu sözlerine ekledi.

Rekabetimiz Sadece Ticari Değildir

Uluslararası alanda kitaplarla yaptıkları rekabetin aslında sadece iki kapağın arasına sıkıştırılmış yazılı metinler üzerinden verilen bir ticari rekabet olmadığını belirten Bakan Kurtulmuş, “Küresel anlamda medeniyetler arasındaki mücadele alanına çıkardığımız okumayı ve bilmeyi insanlara öğretmeye çalıştığımız son derece hayati bir rekabet alanıdır. Bu alanda daha güçlü olacağız, tasavvur ve tahayyül dünyamızı daha güçlü kılarak yeryüzündeki bu medeniyetler arasında rekabet alanında büyük medeniyetimizi yeniden güçlü bir hale getireceğiz.” dedi. 

Ulusal Güvenliğimiz Bölge Haklarının Kardeşliğinden Geçiyor

Kültür ve turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Afrin operasyonuna da konuşmasında değinerek, düzenlenen bu etkinliklerin bölge haklarını kaynaştıracak en önemli etkinlikler olduğunu söyledi. 

Orta Doğu’da ne olup bittiğini anlamadan Afrin, Fırat Kalkanı operasyonlarını anlamanın mümkün olmadığına işaret eden Bakan Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Türkiye’nin ulusal güvenliği bu coğrafyadaki bütün toplulukların daha fazla birleşmesinden, kardeşliğinden geçiyor. Ancak bazı ülkeler için kendi milli çıkarları bu coğrafyanın daha fazla bölünmesinden, parçalanmasından, dağılmasından geçiyor. Onun için dün bazı unsurlara destek verdikleri gibi bugün de başka unsurlara destek veriyorlar. Kendi menfaatleri uğruna bu bölgenin insanları arasına düşmanlık, ayrılık sokmak istiyorlar. Bunu görmeden Orta Doğu’daki sorunları çözmek mümkün değildir. Bu gerçeğin gerektirdiği şekilde halklarımızı daha fazla yakınlaştıracağız.”

Bu Yıl 450 Binin Üzerinde Okur Ağırlanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, açılışın ardından fuar alanını gezerek Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen sergisinin açılışını yaptı.  

Kültür ve Turizm Bakanlığının 48 metrekarelik bir standla temsil edileceği CNR Kitap Fuarının onur yazarı ise edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülü sahibi Alev Alatlı.

Uluslararası yayıncı ve sahafları İstanbul’da ağırlayan fuara 20 ülkeden 350 yayınevi katılıyor. Çin, İran, İsveç, Kosova ve Romanya ise Bakanlığın davetlisi olarak fuarda bulunuyor. 

Pozitif Fuarcılık ile Basın Yayın Birliği iş birliğiyle 10-18 Mart tarihleri arasında düzenlenen İstanbul 5. CNR Uluslararası Kitap Fuarına 450 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. 

(10.03.2018)

  • 1.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 14.jpg
  • 15.jpg
  • 16.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg