BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


22. EMİTT TURİZM FUARI KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Bütün bu zenginliklerimizi, avantajlarımızı inşallah en iyi şekilde kullanacağız. Ürünlerimizi çeşitlendireceğiz, pazarlarımızı arttıracağız, gitmediğimiz pazarlara Türkiye’nin kapısını açacağız.” 

Bakan Numan Kurtulmuş: “Bakanlık olarak sektörün ihtiyaçlarını çok yakın bir şekilde takip ediyoruz ve bundan sonrasında da böyle çalışacağız. Turizm yatırımcılarının şikâyetlerini gidererek tahsisleri 49 yıllığına yeniledik.”  

Bakan Kurtulmuş: “Tur operötörleri ve seyahat acentalarına sağlanan uçuş desteklerini kademelendirerek verilen destekleri bin 500 dolardan 9 bin dolara kadar çıkardık.”

Bakan Kurtulmuş: “Kruvazyer desteklerini kişi başı 25 dolardan 45 dolara çıkardık.”


Türkiye’nin uluslararası en büyük turizm buluşması 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) İstanbul Tüyap Beylikdüzü fuar alanında kapılarını ziyaretçilere açtı. Avrupa’nın da en büyük fuarları arasında yer alan ve bu yıl 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcıyı ağırlayan EMITT Turizm Fuarı’nın açılışını Bakan Numan Kurtulmuş yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bu fuar vasıtasıyla özellikle önümüzdeki yıllarda turizm sektöründe dünya turizm pastasından alacağı payı attırma noktasındaki iddiasını da ortaya koyacağını dile getirerek; Türkiye’nin yeni ürünlerini dünyaya pazarlama fırsatı bulacağını, yeni pazarlara açılma becerisini göstereceğini ve bilgi, tecrübe paylaşımında bulunulacağını söyledi. 

Türk turizminin son yıllarda yaşadığı krizlerden bahseden Bakan Kurtulmuş, ekonomiyi ve turizmi etkileme potansiyeli yüksek çok sayıda olayın üst üste geldiğini belirterek, Türkiye’nin zor bir dönem geçirdiğine, zor bir dönemi geride bıraktığına vurgu yaptı. 

Türkiye’nin, turizm sektörünün krizlere ne kadar dayanıklı olduğunu gösterdiğini ifade eden Bakan Kurtulmuş, büyük bir motivasyonla sektör ile birlikte bu krizlerin bertaraf edildiğini kaydetti.

“Yeni Hedeflere Yürüyoruz”

Türk turizmi için 2017 yılının iftihar edilecek bir yıl olduğuna vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, bütün bu olumsuz faktörlerin etkisine rağmen Türkiye’nin 32,4 milyon turisti ağırladığını, turizm gelirinin ise 26 milyar dolar seviyesine yaklaştığını, şimdi ise yeni hedeflere doğru yürüdüklerini dile getirdi. 

Sektörle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve kamu ile birlikte son derece başarılı bir turizm şurası gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bakan Kurtulmuş, bu turizm şurasının sonuçlarını elde etmek için el birliğiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

Bakan Kurtulmuş şöyle devam etti: 

“Ümit ediyoruz ki, Türkiye 2023 yılında 50 milyon turist sayısına ulaşacak, 50 milyar turizm dolar gelirini elde etmiş olacak. Bunun için siz sektörün değerli temsilcilerinin bu becerilerimizi daha ileriye götürebilmemiz için fedakârca çalışmalarınızı sürdürmenizi temenni ediyorum. 

Bu ve benzeri fuarların sektördeki becerilerimizin arttırılması, bilgi paylaşımının gerçekleşmesi bakımından son derece önemli olduğunu biliyorum. Ancak, özellikle ekonomi alanındaki atılımların arkasındaki en önemli motivasyon unsurlarından birisi topyekün elde edilen motivasyondur. Bir takım ruhu ve şuuruyla yüksek bir motivasyonla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”  

“Rezervasyonlar Artıyor”

Turizm için 2018 yılının güzel bir yıl olacağını dile getiren Bakan Kurtulmuş,  rezervasyon sayısında şimdiden yüzde 70’lik artışlar yaşandığını ve bu artışlarla birlikte güzel bir yıl geçireceklerini kaydetti. 

“Türkiye’ye Gelin!” şeklinde kuru bir propaganda yapmadıklarını ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye toprakları üzerinde sahip olunan kültürel birikimin hiçbir ülkede olmadığını söyledi. 

Bu topraklarda inanç turizminden dağ turizmine, kongre turizminden yaz turizmine ve gastronomiye kadar çok farklı alanlarda faaliyet gösterebilecek ürünleri, imkânları dünyaya tanıtabilecek bir potansiyele sahip olduklarını belirten Bakan Kurtulmuş, turizm profesyonellerinin 2018 Troia Yılı’na biraz daha odaklanmasını tavsiye etti.

“Türkiye’nin Kapısını Gitmediğimiz Pazarlara Açacağız”

 Türkiye’nin, Yunanistan’ın sahip olduğundan fazla Helenistik eserlere, Roma’nın sahip olduğundan belki de daha fazla Roma Dönemi eserlere sahip olduğuna vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, bunların, turizm alanında, Türkiye’nin en büyük zenginliklerini oluşturduğunu söyledi.  

İstanbul’un ulaşım altyapısıyla dünyanın önemli merkezlerinden birisi olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Kurtulmuş, Türkiye’nin dünya nüfusunun yarısını İstanbul’da ağırlayabilecek kadar coğrafi yakınlığa sahip olduğunu dile getirdi.  

Türkiye’nin farklı kültürlerin son derece canlı bir şekilde yaşadığı çok kültürlülüğün, çok etnik yapının ve çok dinliliğin bir arada yaşadığı önemli bir coğrafya olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
 “Bütün bu zenginliklerimizi, avantajlarımızı inşallah en iyi şekilde kullanacağız. Ürünlerimizi çeşitlendireceğiz, pazarlarımızı arttıracağız, gitmediğimiz pazarlara Türkiye’nin kapısını açacağız. 

Dünyada farklı bir şekilde ürünler bekleyen, hele hele postmodern dünyanın büyük şehirlerinin monotonluğu içinde sıkışmış insanlarına sunacak çok değerli ürünlerimiz olduğunu biliyorum. 

Artık şunu da biliyoruz ki, dünya için turizm bir lüks alanı değil, bir ihtiyaç alanı haline gelmiştir. Dünya nüfusunun önemli bir kısmı günlük hayatın sıkışmışlığı içinden kurtulmak için farklı yerlere, coğrafyalara, zenginliklere gitmek, oralarla karşılaşmak, oralarda dinlenmek, zihinlerini ve gönüllerini yenilemek, tazelemek istiyorlar. 

Türkiye dünya üzerinde belki de 7 bölgesinde 4 mevsimi yaşayan ender ülkelerden birisidir.”  

Bakan Kurtulmuş’tan Turizm Sektörüne Müjdeler

EMITT fuarının açılışında yaptığı konuşmada turizm sektörüne müjdeler de veren Bakan Kurtulmuş, özellikle turizm yatırımcılarının yıllardır şikâyeti olan tahsislerin yenilenmesi hususunda değerlendirmeyi yaptıklarını ve hükümet olarak karar verdiklerini, tahsisleri 49 yıllığına yeniledikleri söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, sektöre büyük bir can katacağına vurgu yaptığı bu düzenleme ile ilgili önümüzdeki günlerde yönetmeliğinde çıkacağını aktardı.  

Tur operötörleri ve seyahat acentalarına sağlanan uçuş desteklerini kademelendirerek verilen destekleri bin 500 dolardan 9 bin dolara kadar çıkardıklarınıdile getiren Bakan Kurtulmuş, bunu 2018 yılında da vermeye devam edeceklerini söyledi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, kruvaziyer turizminde de hem limanlar bakımından sayıyı artırdıklarını ve bu alanda da kademelendirme yaparak kişi başı 25 dolardan 45 dolara kadar kruvaziyer desteklerini çıkardıklarını sözlerine ekledi.  

Bakanlık olarak sektörün ihtiyaçlarını çok yakın bir şekilde takip ettiklerini belirten Bakan Kurtulmuş, bundan sonrasında da böyle çalışacaklarını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, EMITT Turizm Fuarında ikili görüşmeler gerçekleştirerek, fuar alanındaki standları ziyaret etti. 

(25.01.2018)

  • EMİTT (3).jpeg
  • EMİTT (6).jpeg
  • EMİTT (4).jpeg
  • EMİTT (2).jpeg
  • EMİTT (37).jpeg
  • EMİTT (36).jpeg
  • EMİTT (35).jpeg
  • EMİTT (34).jpeg
  • EMİTT (33).jpeg
  • EMİTT (32).jpeg
  • EMİTT (31).jpeg
  • EMİTT (30).jpeg
  • EMİTT (29).jpeg
  • EMİTT (9).jpeg
  • EMİTT (26).jpeg
  • EMİTT (24).jpeg
  • EMİTT (22).jpeg
  • EMİTT (20).jpeg
  • EMİTT (18).jpeg
  • EMİTT (16).jpeg
  • EMİTT (14).jpeg
  • EMİTT (12).jpeg
  • EMİTT (11).jpeg
  • EMİTT (10).jpeg
  • EMİTT (5).jpeg
  • EMİTT (8).jpeg
  • EMİTT (7).jpeg
  • EMİTT (1).jpeg