Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Burdur temasları kapsamında Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.
Yağışlı havaya rağmen antik kent ziyaretini iptal etmeyen Bakan Kurtulmuş, gezisine şemsiyesini devam etti.
Yetkililerden ören yerinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Kurtulmuş, antik kentin simgelerinden biri haline gelen çeşme önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Numan Kurtulmuş, bir muhabirinin fotoğraf makinesini alarak, antik kentin fotoğraflarını çekti, basın mensuplarıyla özçekim yaptı.
Bakan Kurtulmuş, ardından, Bucak ilçesinde düzenlenen “Bucak Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi”nin (BEKAP) açılış törenine katıldı.
Burada konuşan Bakan Kurtulmuş, projeyi yakından takip edeceğini aktardı, “Bakanlık olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye gayret edeceğim. Güzel bir proje ortaya konuluyor. Çocuklarımızın önünü açmak, onlara imkan tanımak, kendi kabiliyetlerini gösterebileceği zeminler hazırlamak gerekiyor.” dedi.
Bilmenin ve okumanın birbirine yakın iki kelime olduğunu, ikisinin de çok sık kullanıldığını aktaran Bakan Numan Kurtulmuş, “Bilmenin en önemli alanı insanın kendisini bilmesidir. Zaaflarını, gücünü, potansiyelini bilmesidir. Ama en önemlisi insanın Allah’ın varlığı karşısında kendi acziyetini bilmesi, O’nun varlığı karşısında kendi yokluğunu bilmesidir. Ne olursan ol ne kadar bilirsen bil dünyanın en alim insanı olsan bildiğin şeylerin hepsi bir sınır içerisindedir. Kendinizi, kainatı ve Rabb’inizi bildiğiniz zaman büyük medeniyetlerin sahibi büyük insanlar olursunuz.” diye konuştu.
Türkiye’de kitap ve okuyan sayısının az olduğu yönündeki algının doğru olmadığını aktaran Bakan Kurtulmuş, şunları söyledi:
“Türkiye kitabın az olduğu bir ülke değildir. 2017 yılı itibariyle Türkiye'de 60 bin 335 yeni ISBN'li kitap basılmış, diğerleriyle beraber 65 bin çeşit kitap basılmıştır. Sayı olarak belki çok dilediğimiz noktada değil ama kitap çeşitliliği bakımından dünyada ilk 10'da olan bir ülkeyiz. Bu anlamda oldukça kitap çeşitliliğimiz var. Daha fazla okunmasını sağlayacak kampanyalara ihtiyacımız var. Nefes almak gibi yemek yemek gibi ana eylemlerden biri bilmek eylemidir. Bilmek soyut değildir bir eylemdir, iştir. Çocukluğumuzdan ölene kadar hayatımızı kapsayan bir iştir.”
(12.01.2018)