BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


Basın Açıklaması (20.05.2015)

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’ya gerçekleştireceği ziyaret ile ilgili basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı.
 
Bakan Ömer Çelik’in açıklaması şöyledir:
 
“Sayın Cumhurbaşkanımızın Adana ziyareti ile ilgili bazı polemikler basında yer almıştır. En son Adana Büyükşehir Belediye Başkanı da haddini aşan açıklamalarda bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın Adana ziyareti Adana halkı tarafından sabırsızlıkla beklenmektedir.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız, binlerce yıllık devlet hayatımız içerisinde, halkımızın doğrudan oylarıyla seçtiği ilk devlet başkanıdır. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonrasında illerimize yaptığı teşekkür ziyareti vatandaşlarımız tarafından büyük bir coşku ve heyecanla karşılanmaktadır. Aynı şekilde Adana’da da vatandaşlarımız, Zat-ı Devletleri'nin Adana’yı ziyaret ederek kentimizi şereflendirmesini  büyük bir coşku  ve heyecanla beklemektedir.
 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ya da bir başkasının haddini aşarak Sayın Cumhurbaşkanımızın kentimizi ne zaman ya da nasıl ziyaret etmesi gerektiğine dönük bir açıklama yapması saygısızca ve kınanacak bir tutumdur.
 
Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızın Adana’mızı ziyaretlerini tüm vatandaşlarımız ile birlikte büyük bir coşku ve heyecanla beklediğimizi ifade ediyoruz. Zat-ı Devletleri'nin kentimizde vatandaşlarımız ile buluşması Adana’mız için tarihi bir dönüm noktası olacaktır.”
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.